Analyseer je online concurrentie

Online Concurrentie

Ben je benieuwd wat jij kunt doen om zicht te krijgen op jouw online concurrentie? We geven je graag een aantal tips, waarmee je jouw online concurrentie kunt analyseren.

Stel een concurrentieanalyse op

Om te beginnen is het goed om een concurrentieanalyse op te stellen. In een concurrentieanalyse, die vaak deel uitmaakt van een marketingplan, besteed je in ieder geval aandacht aan de specifieke eigenschappen van je product of dienst en dat van een aantal concurrenten. Hoe verhoudt jouw business zich tot die van de concurrent? Liggen er kansen om jezelf beter te onderscheiden en zo ja, binnen welke termijn is dit haalbaar? Je kunt de analyse zelf uitvoeren of uitbesteden aan een professional. Een voordeel hiervan is dat een professioneel onderzoeksbureau objectief kijkt naar jouw bedrijf ten opzichte van de concurrenten in de markt.

Content is king

Google waardeert veel en goede content. Hoeveel pagina’s van jouw website heeft Google geïndexeerd en hoeveel pagina’s van jouw concurrenten? Je achterhaalt het door deze zoekopdracht in te voeren in Google “site:duic.nl”. Het aantal treffers komt overeen met het aantal pagina’s geïndexeerd door Google.

Gratis zoekmachine analyse

Yellowlime biedt een gratis zoekmachine analyse aan. Hiermee krijg je jouw concurrentie in beeld. Yellowlime geeft inzicht in de Google rankings van jouw website én in die van jouw online concurrenten! Je krijgt precies te zien hoeveel bezoekers jouw concurrenten maandelijks ontvangen via Google én wat jouw best presterende zoekwoorden zijn. Bij deze analyse zijn een aantal pijlers van belang:

  • Concurrentiescore: Hoe relevant is deze website als concurrent in een waarde van 0 (niet relevant) tot 10 (zeer relevant). Dit wordt bepaald op basis van het aantal overeenkomstige zoekwoorden waarop deze website en uw eigen website rankt in Google.
  • Overeenkomstige zoekwoorden: Het aantal overeenkomstige zoekwoorden waarop deze website rankt in de eerste 20 zoekresultaten van Google. Organische zoekwoorden: Het aantal zoekwoorden of combinaties van zoekwoorden waarmee deze website rankt in de eerste 20 zoekresultaten van Google.
  • Bezoekers via Google: Het aantal bezoekers dat deze website maandelijks ontvangt via alle zoekwoorden waarmee deze website rankt in de eerste 20 zoekresultaten van google.

MOZ Searchbar

MOZ Searchbar is een tool die de DA-, PA- en spamscore aangeeft. De DA-score is de domein autoriteit. Het is een zoekmachine ranking score ontwikkeld door Moz, die voorspelt hoe goed een website zal ranken bij zoekmachines, zoals Google. De PA-score is de pagina autoriteit en gaat over een specifieke pagina. Deze score wordt onder andere berekend op basis van het aantal inkomende links. De spamscore score laat het percentage met websites zien met overeenkomstige kenmerken die door Google reeds gestraft of zelfs compleet verwijderd zijn.

Kortom, er zijn genoeg tools beschikbaar om jouw online concurrentie te analyseren. Bij Yellowlime kijken we graag met je mee als je vragen hebt over jouw aanpak ten opzichte van die van jouw concurrenten.

Posted on 30 oktober 2020 in Kennisartikelen

Yellowlime Heeft U Uw Concurrentie In Beeld

Heeft u uw concurrentie al in beeld?

Heeft u ook zo genoten van de zomer van 2019? Mijn team Yellowlimers en ik in ieder geval wel. Inmiddels zijn we weer ‘vol aan de bak’ om voor onze opdrachtgevers van 2019 een heel mooi jaar te maken. We werken voor hen aan meer resultaat uit online marketing. Inzichten delen we ook graag met...
Yellow Lime Online Marketing Agency loves Mojito

Online Marketing Leidsche Rijn

Mijn naam is Thijs Buijs en ik verzorg online en offline marketing in Leidsche Rijn. Ik ben al jarenlang werkzaam in de wereld van online en offline marketing. In 10 jaar tijd heb ik een onuitputtelijke expertise opgebouwd op het gebied van online aanwezigheid en e-commerce. Naast mijn ervaring in online en offline marketing ben ik...
Wordproof Timestamp

WordProof, dé nieuwe content tool

WordProof Timestamp is een nieuwe WordPress plugin die met behulp van blockchaintechnologie, problemen, zoals plagiaat en fake nieuws, weerstand gaat bieden. Het is een nieuwe tool die content die op het web wordt gepubliceerd, voorziet van een timestamp, waardoor altijd te traceren is op welke website content het eerst én door welke auteur werd gepubliceerd....

Share the Limes

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *