10 aandachtspunten bij een snelle WordPress website

10 aandachtspunten bij een snelle WordPress website

Snelle WordPress Website Yellowlime

Niets is zo vervelend als een langzame website. Een langzame website kan verschillende oorzaken hebben, zoals te grote afbeeldingen, een zwaar thema of slechte hosting; dit draagt allemaal bij aan een trage site. Bezoekers van jouw website haken af als de website niet binnen 3,0 seconden geladen is. Omdat bezoekers afhaken bij een langzame website, loop je veel potentiële klanten en kopers mis. Daarom beschrijven wij 10 aandachtspunten voor een snelle WordPress website.

1. Goede hosting

WordPress staat erom bekend dat het goede, maar tegelijk ook redelijk zware software is. Doordat het vrij zwaar is, kan het zijn dat een goedkoop hostingpakket niet voldoende is. Achter de meeste hostingpakketten zit een shared server. Dit wil zeggen dat je een server deelt met andere websites. Dit hoeft geen enkel probleem te zijn als het gaat om een grote server met genoeg resources om veel verkeer op te vangen. Als dit niet het geval is (vaak bij goedkopere pakketten), kunnen websites en dus ook je WordPress-admin traag worden.

Yellowlime werkt exclusief samen met gerenommeerde hostingpartijen, partijen die expert zijn in het hosten van WordPress websites. Door de jaren heen hebben we ruime ervaring opgedaan om hostingpartijen ook uit te sluiten, deze staan bij ons op de zwarte lijst omdat zij simpelweg middelmatig scoren. Wil je meer weten over de juiste hostingpartner voor jouw website of webshop? Neem dan contact op met Yellowlime.

2. Caching door middel van plugins

Een caching-plugin is een belangrijk onderdeel op elke WordPress-website. Caching versnelt de website voor bezoekers. Indien je nog geen caching-plugin hebt geïnstalleerd, ga je in het menu naar plugins en klik je op “nieuwe plugin”. Er zijn diverse opties, waaronder swift performance en W3 total cache.

3. Internetverbinding

Via Ziggo kun je een speedtest uitvoeren die aantoont of een trage website aan de internetverbinding ligt of niet. Is je internet langzaam? Probeer dan de router opnieuw op te starten. Vaak verhelpt dit al het probleem. Zo niet, kun je kijken of er een storing is bij de provider.

4. Update je plugins

Wanneer je tijdig je plugins update, versnelt je website. Tevens voorkom je met tijdig updaten een beveiligingslek. Plugins die niet in gebruik zijn en ook niet geactiveerd zijn, kun je verwijderen.

5. Update WordPress

Als alle plugins up-to-date zijn, kun je controleren of WordPress zelf een update nodig heeft. Als er een update beschikbaar is, zie je dit in het WordPress dashboard. Maak altijd eerst een back-up, voordat je WordPress gaat updaten.

6. Plugins uitschakelen

Om te ontdekken welke WordPress-plugins je dashboard vertragen, kun je een plugin installeren, genaamd: Query Monitor. Met deze plugin kun je zien welke plugins zwaar zijn om te laden en of er fouten zijn die jouw WordPress-dashboard vertragen. Als je een trage plugin gevonden hebt, kun je deze deactiveren.

7. PHP upgraden

In sommige gevallen kan het helpen om PHP te upgraden. WordPress is een vrij complex systeem, dat gebruik maakt van veel PHP files. Controleer of de PHP versie up-to-date is. Wanneer dit niet het geval is, kun je deze updaten. Vergeet ook hier niet eerst een back-up te maken, voordat je de update uitvoert.

8. Afbeeldingen verkleinen

Een van de meest effectieve en eenvoudige manieren om de laadtijd van pagina’s te verkorten, is het verkleinen van de afbeeldingen. Met de zogenaamde “lossless image compression” wordt de bestandsgrootte van je afbeeldingen verkleind zonder zichtbaar kwaliteitsverlies. Op de pagina zelf verandert dus niks, maar de laadtijd zal een stuk korter zijn door gebruik te maken van kleinere afbeeldingen.

9. Database opschonen

Naast afbeeldingen en scripts kan ook de database te groot worden. Een handige tool om je database schoon te houden is de plugin WP-Optimize.

10. Optimaliseer de waargenomen laadtijd

Naast de totale laadtijd van je pagina, is vooral de waargenomen laadtijd belangrijk. Dit is de tijd die een bezoeker van je site als laadtijd waarneemt. Deze waargenomen laadtijd kan eenvoudig worden verkort. De gebruiker krijgt de indruk dat de pagina al volledig is opgebouwd, terwijl er op de achtergrond nog steeds wordt gerekend.

Voor meer informatie over een snelle (WordPress) website, neem dan contact op met Yellowlime. Yellowlime is gespecialiseerd in het creëren van goedpresterende websites en webshops voor onze opdrachtgevers. Yellowlime bekijkt hierbij elk vraagstuk opnieuw. Hierdoor bieden wij een advies op maat, waardoor je precies de website of webshop krijgt die nodig is om jouw doelen te bereiken.

Wil jij meer resultaat uit online?