Google Plus Codes

google-plus-codes

Heb je er ooit over nagedacht hoe belangrijk een adres is? Een adres zorgt ervoor dat men jou kan vinden voor het afleveren van een brief of pakket en dat hulpdiensten snel bij jou weten te komen. Een adres is verplicht wanneer je wilt stemmen, wanneer je gebruik wilt maken van sociale diensten of wanneer je een bankrekening wilt openen. Op de dag van vandaag zijn er duizenden mensen op de wereld zonder een geldig adres, wat hen beperkt in hun mogelijkheden. Google Plus Codes zijn een oplossing voor dit probleem.

Wat zijn Google Plus Codes?

Google Plus Codes is een feature van Google. Plus Codes zijn als adressen met straatnamen en huisnummers, maar dan gebaseerd op lengte- en breedtegraden. De Plus Codes worden weergegeven als cijfers en letters. Met een Google pluscode kunnen mensen leveringen ontvangen, toegang krijgen tot sociale diensten of simpelweg andere mensen helpen te vinden. Plus Codes zijn digitale adressen, ontwikkeld door Google Maps. De wereld is verdeeld in een rooster en elk vakje uit dit rooster is weer onderverdeeld, zodat je uiteindelijk elke plek op de wereld met een paar tekens kunt beschrijven. De codes werken overal, aangezien ze niet afhankelijk zijn van straten, huisnummers of de kwaliteit van kaarten. Elke woonplek, hoe onmogelijk ook, kan benoemd worden met Plus Codes. Zelfs een bamboe hutje diep in de jungle kan vanaf nu gevonden worden.

Geef de ongeadresseerden een adres

Google Plus Codes hebben ervoor gezorgd dat de bevolking in achtergestelde gebieden in Kolkata een functionerend adres hebben gekregen, waardoor zij thuis post konden ontvangen en voor het eerst een bankrekening konden openen. Met Google Plus Codes gaat er dus letterlijk en figuurlijk een wereld voor hen en voor ons open.

De Google Plus Code van Yellowlime

Het adres van ons kantoor kan door deze nieuwe feature nog specifieker worden vermeld. Het kantoor van Yellowlime bevindt zich in het pand van Circumflex Automatisering met Plus Code 43H5+GV. De Google Plus Code van het kantoor van Yellowlime is 43H5+GV. Wanneer je een random plek op de wereld wilt kiezen om een mooie reis te starten is dit de ideale manier. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor 4RWFVC5G+54 (Dandry NSW, Australië) of 5GPCJ75C+FM (Lusaka, Zambia).

Wat is Placekey?

Placekey is een gratis, universele standaardidentificatiecode voor elke fysieke plaats, zodat de gegevens met betrekking tot die plaatsen gemakkelijk tussen organisaties kunnen worden gedeeld. Placekey is een beweging van organisaties en individuen die toegang tot gegevens op prijs stellen. Ze willen georuimtelijke gegevens die gemakkelijk kunnen worden samengevoegd en gecombineerd, omdat gefundeerde antwoorden voortkomen uit het combineren van gegevens uit veel verschillende bronnen. Het is een filosofie dat gegevens gemakkelijk toegankelijk moeten zijn en niet mogen worden opgepot.

Wat is ‘What 3 words’?

What 3 words is een geocodesysteem, waarmee locaties met een precisie van drie meter kunnen worden aangeduid en gecommuniceerd. What 3 words codeert geografische coördinaten in een reeks van drie woorden uit het woordenboek. Zo wordt Yellowlime met dit codesysteem aangeduid als fuif.kokosnoot.ademend.

Posted on 30 oktober 2020 in Kennisartikelen

Yellow Lime Online Marketing Agency

Online Marketing (bij)baan in Utrecht

Til jij websites naar een nieuw level en verzin jij de beste captions voor social media? Online marketingbureau Yellowlime is op zoek naar studenten vanaf 18 jaar die gemiddeld één dag in de week (8 uren) aan de slag willen gaan met zeer uiteenlopende taken op het gebied van online marketing. Yellowlime is een jong...
Yellow Lime Online Marketing Agency loves Mojito

Online Marketing Leidsche Rijn

Mijn naam is Thijs Buijs en ik verzorg online en offline marketing in Leidsche Rijn. Ik ben al jarenlang werkzaam in de wereld van online en offline marketing. In 10 jaar tijd heb ik een onuitputtelijke expertise opgebouwd op het gebied van online aanwezigheid en e-commerce. Naast mijn ervaring in online en offline marketing ben ik...
Wordproof Timestamp

WordProof, dé nieuwe content tool

WordProof Timestamp is een nieuwe WordPress plugin die met behulp van blockchaintechnologie, problemen, zoals plagiaat en fake nieuws, weerstand gaat bieden. Het is een nieuwe tool die content die op het web wordt gepubliceerd, voorziet van een timestamp, waardoor altijd te traceren is op welke website content het eerst én door welke auteur werd gepubliceerd....

Share the Limes

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *