WordProof, dé nieuwe content tool

WordProof, dé nieuwe content tool

Wordproof Timestamp Yellowlime

WordProof Timestamp is een nieuwe WordPress plugin die met behulp van blockchaintechnologie, problemen, zoals plagiaat en fake nieuws, weerstand gaat bieden. Het is een nieuwe tool die content die op het web wordt gepubliceerd, voorziet van een timestamp, waardoor altijd te traceren is op welke website content het eerst én door welke auteur werd gepubliceerd. De tool maakt gebruik van blockchain als onderliggende technologie. Het gaat hier om het EOS.IO blockchain-protocol.

De voordelen van WordProof Timestamp

Door content vast te leggen in de blockchain krijgen websites de mogelijkheid om aan te tonen dat zij de oorspronkelijke auteur zijn van bepaalde content. Websites nemen verantwoordelijkheid voor wat zij schrijven en dit wekt vertrouwen op bij bezoekers. Eenmaal gepubliceerde nieuwsberichten en wetenschappelijke artikelen op platformen met hoge autoriteit worden razendsnel doorgeplaatst op grote aantallen websites. WordProof helpt auteurs de credits te geven die zij verdienen.

Hoe gaat de Timestamp in zijn werk?

De plugin WordProof Timestamp kan gratis worden gedownload via WordPress.org. Als de content is vastgelegd in de blockchain, verschijnt onderaan het artikel een link waarmee je het blockchain certificaat kunt bekijken. Hier kunnen bezoekers alle details vinden over het artikel, waaronder tijdstip van publicatie.

Wat weten we over EOS?

EOS is een blockchain-platform voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties, ook wel dapps genoemd. EOS wordt gebouwd met als doel ‘s werelds krachtigste infrastructuur voor dapps te creëren. EOS wordt gezien als geduchte concurrent van Ethereum en bracht in april 2018 de Dawn 3.0-update uit, waarmee ze al snel een van de vijf grootste cryptocurrencies per marktkapitalisatie werden. EOS is vergelijkbaar met Ethereum in verschillende opzichten. Ethereum is een damp-platform dat het smart-contractsysteem heeft uitgevonden. Het is daarnaast, na Bitcoin, de grootste digitale valuta ter wereld.

Wil jij meer resultaat uit online?